Waarom een boekhouder inschakelen?

Veel mensen vragen zich af: Waarom zou ik een boekhouder nemen? Dit antwoord is voor ons simpel. Met een boekhouder bespaar je veel moeite en tijd. De tijd die jij niet hoeft te stoppen in je administratie kun je stoppen in iets waar je goed in bent als ondernemer. Op die manier verdien je een boekhouder zo terug.

Is een boekhouder verplicht?

Een boekhouder is bij de meeste bedrijven niet verplicht. Wel is het verplicht om op tijd een correcte financiële administratie aan te leveren. Een boekhouder kan je hier goed bij helpen om je te helpen herinneren aan de deadlines en orde op zaken te stellen. Een boekhouder bespaart je niet alleen moeite en tijd, maar ook nog eens een hoop stress. 

waarom-boekhouder-inhuren

Het belang van een correcte administratie

Een correcte administratie is heel belangrijk voor een bedrijf. Als je administratie niet correct is kan de belastingdienst hier jaren later nog op terugkomen. Vaak moet je dan een boete betalen en de nog de verschuldigde btw. Door je administratie in één keer correct aan te leveren hoef je je hier dus geen zorgen over te maken.

Boekhouding gedeeltelijk zelf doen

Veel zzp’ers kiezen ervoor om de boekhouding gedeeltelijk zelf te doen. Dit begrijpen wij heel goed omdat sommige dingen ook makkelijk zelf te doen zijn. Veel zzp’ers leveren hun boekhouding aan met alle facturen en eindtotalen al opgesomd. Een boekhouder hoeft dit vervolgens alleen even na te kijken. Zo weet je dus ook zeker dat je je administratie wel goed hebt gedaan.

Welke diensten levert een boekhouder

 

Waarom een boekhouder inschakelen?

Om tot een duidelijke conclusie te komen zullen wij in deze alinea nog opsommen waarom je absoluut een boekhouder moet inschakelen.

  • Je bespaart tijd, tijd is geld
  • Je bespaart moeite
  • Je bespaart een hoop stress
  • Je weet zeker dat je administratie goed gaat
  • Je voorkomt boetes
  • In sommige gevallen is de boekhouder aansprakelijk*

Als je financiële schade oploopt door het advies van je boekhouder kun je deze in sommige gevallen aansprakelijk stellen. Dit hangt ervan af of een boekhouder een beroepsaansprakelijkheid verzekering heeft. Deze verzekering is niet verplicht en niet alle boekhouders hebben deze verzekering. Vraag daarom altijd na aan je boekhouder of je hem aansprakelijk kan stellen voor financiële schade.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder draagt zorg over je financiële administratie. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van je omzet, kosten en je winst.

Lees meer over wat een boekhouder doet