Online Boekhouden

Wil je online boekhouden met je eenmanszaak? Met onderstaande oplossingen kun je eenvoudig boekhoudprogramma’s vergelijken en de administratie automatiseren van jouw onderneming. Zeker als deze een online koppeling met je bankrekening heeft die betalingen automatisch verwerkt. Met een duidelijke beheeromgevingen, kun jij of samen met je boekhouder de boekhouding van je eenmanszaak online regelen.

Direct vergelijken Online boekhouden vergelijken

Keuzehulp

Top 10 aanbieders

9.8/10  (172 reviews)

BOEKHOUDEN & FACTUREREN VOOR ZZP € 9,95 p/m

Uitermate geschikt voor zzp’ers, freelancers en starters. Hoogst gewaardeerde boekhoudpakket op Trustpilot (9,3). Probeer nu gratis uit!

Meer info Naar website


 240 boekingen per jaar

 Onbeperkt factureren
 Belastingdienst erkend

8.1/10 (85 reviews)

EXACT ONLINE VOOR BOEKHOUDEN € 39,00 p/m

No-nonsense boekhouden voor de laagste prijs! Ruim 400.000 ondernemers vertrouwen voor hun cijfers op software van Exact.

Meer info Naar website


 Ongelimiteerd

 Boekhouden en CRM
 1 Bankkoppeling

9.6/10  (85 reviews)

ALL-IN BOEKHOUDEN € 10,95 p/m

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en België! Probeer het 30 dagen gratis. Overstappen? Maak gebruik van de gratis overstapservice!

Meer info Naar website


Ongelimiteerd

Eenvoudig in gebruik
Gratis overstapservice

8.9/10  (2 reviews)

EENVOUDIG EN COMPLEET BOEKHOUDEN € 14,50 p/m

Alles in 1 software: boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Maak gratis een account aan!

Meer info Naar website


Gratis en vrijblijvend

Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Boekhoudprogramma DigiBTW

9.7/10  (7reviews)

BOEKHOUDEN COMPLEET € 10,00 p/m

DigiBTW heeft één missie: iedere zzp’er moet het zelf kunnen doen. Daarom staat gebruikersgemak voorop.

Meer info Naar website


Ongelimiteerd

Gemaakt voor zzp’ers
Eenvoudig in gebruik

Boekhoudprogramma Rompslomp

8.5/10  (2reviews)

HÉT BOEKHOUDPROGRAMMA VOOR ZZP € 15,00 p/m

Uitermate geschikt voor zzp’ers, freelancers en starters. Hoogst gewaardeerde boekhoudpakket op Trustpilot (9,3). Probeer nu gratis uit!

Meer info Naar website


100% voor ZZP’ers

Super makkelijk
30 dagen gratis

InvoiceHippo boekhoudprogramma

9.6/10  (6 reviews)

ZZP / MKB € 7,50 p/m

Het ideale starterspakket voor de ZZP-er. Maak tot 25 facturen en offertes per maand en beheer tot 100 producten. Inclusief e-mail inbox, btw-overzicht en meer.

Meer info Naar website


Btw-overzicht

25 facturen per maand
25 offertes per maand

Yoursminc boekhoudprogramma

8.6/10  (9reviews)

YOURSMINC SMALL € 9,95 p/m

Met Yoursminc heb je als ondernemer voortdurend inzicht in je administratie, waar je ook bent. Eenvoudig factureren, uitgaven, Btw-aangifte, Projecten, Producten en Budgettering, nu 3 maanden gratis uitproberen.

Meer info Naar website


Eigen factuurlayouts

Invoer Uitgaven
Eenvoudig in gebruik

8.4/10  (14reviews)

BOEKHOUDEN MET DE ERP SOFTWARE Prijs on aanvraag

Doordat zowel de financiële-, project- en salarisadministratie in één softwarepakket wordt vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel. Jouw financiële administratie wordt geautomatiseerd door alle bedrijfsprocessen!

Meer info Naar website


Eén ERP-oplossing

Boekhouden & CRM
Automatische controles

Boekhoudprogramma Informer

4.7/10  (3 reviews)

INFORMERONLINE ZZP BASIS € 10,00 p/m

Zelf boekhouden bereikbaar maken voor zzp- en mkb’ers, daar staat Informer voor. Probeer nu vrijblijvend 30 dagen gratis!

Meer info Naar website


Directe btw-aangifte

Automatisch boeken
Max. 30 banktransacties

9.7/10  (40reviews)

GRAVITA BOEKHOUDEN € 149,00 eenmalig

Een professioneel boekhoudprogramma kopen voor een eenmalig bedrag van € 149,-. Inclusief gratis helpdesk en gratis updates.

Meer info Naar website


Gratis helpdesk

Gratis updates
Eenmalig betalen

Online boekhouden in 2022?

Wil jij online boekhouden? Veel ondernemers kiezen voor een online boekhoudprogramma. En dat gebeurt steeds vaker, want ZZP’ers, MKB-ondernemers, freelancers en eigenaren van een BV of NV kiezen tegenwoordig altijd voor een online boekhoudprogramma. Maar als wilt boekhouden op het internet, welk programma heb je dan nodig? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste online boekhoudprogramma’s voor iedere ondernemer.

Waarom online boekhouden in 2022? 

Al sinds het ontstaan van de eerste computers is het mogelijk om de computer in te zetten voor bedrijfsadministratie. Dat is handig, want de computer zorgt ervoor dat we zelf minder hoeven te doen en meer tijd overhouden. Maar eigenlijk werd vanaf het begin altijd gebruik gemaakt van een lokaal boekhoudprogramma. Dit programma moest je downloaden en installeren op een apparaat. Tegenwoordig zien we steeds vaker ondernemers kiezen voor een online boekhoudprogramma. Niet gek, want online boekhouden kent veel voordelen.

Online boekhouden kent als voordeel dat je altijd en overal toegang tot je administratie hebt. Je kunt namelijk via een website inloggen op jouw account. Dit kan waar dan ook ter wereld. In veel gevallen zijn er ook speciale apps voor smartphones en tablets beschikbaar, die ervoor zorgen dat het nog makkelijker is om jouw administratie vanaf een kleiner apparaat te beheren. 

Daarnaast scheelt online boekhouden veel geheugen. Data wordt namelijk niet meer op je eigen apparaat opgeslagen. In plaats daarvan wordt alle data op de cloud opgeslagen. Dat maakt online boekhouden ontzettend handig.

Wanneer heb ik een online boekhoudprogramma nodig? 

Online boekhouden is voor jou weggelegd als je een ondernemer, ZZP’er, freelancer, MKB-ondernemer of eigenaar van een eenmanszaak of eigenaar van een BV or NV bent. In dat geval sta je ingeschreven bij de KvK en moet je ieder kwartaal omzetbelasting doen. De Belastingdienst verplicht alle ondernemers om hun administratie op orde te houden. Zij kunnen, wanneer ze maar willen, op de stoep staan om een controle uit te voeren. Wanneer jij jouw administratie niet overzichtelijk kunt overhandigen kun je een boete opgelegd krijgen. Deze boete kan tot in de duizenden tot tienduizenden euro’s lopen.

Als ondernemer kun je dus bijna niet om een online boekhoudprogramma heen. Maar daarnaast heb je er zelf ook veel aan. Want een online boekhoudprogramma zorgt ervoor dat jij minder tijd en energie kwijt bent aan de boekhouding van jouw bedrijf. Deze software neemt namelijk veel taken uit handen. Hierdoor houd je meer tijd en energie over voor jouw klanten. Online boekhouden kan je dus veel geld opleveren.

Ook wanneer jij een boekhoudkantoor hebt, kun je beginnen met online boekhouden. Je kunt de software dan gebruiken voor de boekhouding van jouw klanten. Het mag dus duidelijk zijn dat online boekhoudprogramma’s voor vrijwel iedereen geschikt zijn.

Hoe kies je het beste online boekhoudprogramma? 

Het aanbod is ontzettend groot. Wanneer je op zoek gaat naar een online boekhoudprogramma kom je veel verschillende soorten software tegen. Dit maakt het kiezen van de juiste online boekhoudprogramma’s natuurlijk niet makkelijker. Wij hebben onderzoek gedaan naar waar ondernemers naar op zoek zijn, en hebben op basis hiervan een lijst opgesteld met eisen waar het ideale online boekhoudprogramma aan moet voldoen.

 • Zorg ervoor dat de software automatisch e-mails kan sturen;
 • Je moet templates kunnen gebruiken voor facturen en offertes;
 • Het online boekhoudprogramma moet automatisch betalingsherinneringen en herhalende facturen kunnen sturen;
 • De software moet banktransacties kunnen controleren;
 • Je moet het online boekhoudprogramma vanaf een computer, smartphone en tablet kunnen gebruiken;
 • Het online boekhoudprogramma moet veilig zijn, en je moet daarom ook gebruik kunnen maken van tweefactorauthenticatie;
 • Er moeten meerdere accounts aangemaakt kunnen worden;
 • Je moet een rolverdeling kunnen instellen;
 • Er moet een goede klantenservice zijn die jou kan helpen wanneer je vragen of problemen hebt;
 • Je moet klanten kunnen toevoegen met gegevens uit het KvK-register.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden? 

Voor sommige ondernemers is nog niet helemaal duidelijk waarom online boekhouden zo goed werkt. Laten we daarom eens wat dieper duiken in de voordelen van online boekhouden.

Je bespaart veel tijd 

Een online boekhoudprogramma kan veel taken uitvoeren. Zo is het mogelijk om automatische facturen op te zetten met een template die in de huisstijl van jouw bedrijf is opgezet. Maar ook kan een online boekhoudprogramma vaak automatisch e-mails versturen en banktransacties controleren. Betaalt een klant te laat, dan zal het online boekhoudprogramma automatisch een herinnering sturen en extra kosten in rekening brengen. Jij houdt dus veel meer tijd over wanneer je gaat online boekhouden.

Je bespaart veel geld 

Omdat jij veel tijd bespaart, bespaar je ook veel geld. Het gebruik van een online boekhoudprogramma kost iedere maand geld, maar levert uiteindelijk meer geld op. De tijd die je bespaart kun je steken in het helpen van klanten, waardoor jouw inkomsten zullen stijgen.

Duidelijke communicatie 

Wanneer jij zelf e-mails, facturen, herinneringen en offertes moet versturen, doe je dat vaak op verschillende momenten. Dit kan voor verwarring bij klanten zorgen. Zij hebben baat bij consistente en duidelijke communicatie. Online boekhouden zorgt ervoor dat je alles van te voren kunt regelen, waarna het programma ervoor zorgt dat alle communicatie automatisch en consistent wordt uitgevoerd.

Minder fouten 

Het is geen geheim dat computers veel secuurder en nauwkeuriger werken dan mensen. Alles wordt automatisch uitgevoerd, geheel volgens de vooraf ingestelde regels. Daar zal het online boekhoudprogramma ook niet van afwijken. Daarom zal jouw administratie minder fouten bevatten wanneer je gaat online boekhouden. En dat kan natuurlijk ook veel geld schelen. Want een fout in je boekhouding kan voor een hoge boete zorgen.

Hoeveel kost online boekhouden? 

De kosten van online boekhouden zijn natuurlijk niet onbelangrijk. Gelukkig kunnen we je vertellen dat online boekhouden niet heel veel hoeft te kosten. Natuurlijk, er zijn online boekhoudprogramma’s die je gratis kunt gebruiken. Toch raden we je dat af, omdat deze gratis programma’s niet over de juiste functies beschikken. Daarnaast kun je vaak maar een maximum aantal facturen per maand aanmaken.

Een online boekhoudprogramma kost vaak tussen de 10 en 60 euro per maand. In sommige gevallen kunnen de kosten hoger uitvallen. Er zijn zelfs online boekhoudprogramma’s die honderden of duizenden euro’s per maand kosten. Dat is ook afhankelijk van het aantal klanten dat je hebt en de hoeveelheid facturen die je iedere maand wilt sturen.

Als ZZP’er of MKB-ondernemer heb je genoeg aan een online boekhoudprogramma dat een paar tientjes per maand kost. Zie dit overigens niet als een kostenpost, maar als een investering. Wanneer je over een goed online boekhoudprogramma beschikt zul je meer tijd overhouden en dus ook meer geld kunnen verdienen.

Online boekhouden voor ZZP’ers en MKB-ondernemers 

We zien dat steeds meer ZZP’ers en MKB-ondernemers kiezen voor online boekhouden. Niet gek, want zij willen hun administratie op orde hebben en besteden liever niet te veel tijd aan hun administratie. Met een online boekhoudprogramma kunnen ze snel en eenvoudig online facturen opstellen en versturen. Alles wordt automatisch via de e-mail geregeld, waardoor een ZZP’er of MKB-ondernemer minder geld en tijd kwijt is wanneer hij of zij gebruik maakt van een online boekhoudprogramma.

Wat zijn de beste online boekhoudprogramma’s? 

Keuze genoeg. Maar wij zijn wel op zoek gegaan naar de beste online boekhoudprogramma’s voor ondernemers, en kwamen al snel tot de volgende lijst:

 1. e-Boekhouden.nl
 2. Silvasoft
 3. Myfinance
 4. DigiBTW
 5. Rompslomp
 6. AFAS
 7. Gravita
 8. Informer
 9. InvoiceHippo
 10. Exact

 

Top 10 met de beste boekhoudprogramma’s

Op basis van reviews van bezoekers op deze website kunnen we de volgende top 10 met beste boekhoudprogramma’s presenteren:

1. e-Boekhouden.nl

Bent u een startende ondernemer? Dan kunt u de eerste 15 maanden gratis boekhouden met e-Boekhouden.nl. Bent u een ZZP’er? Dan heeft u wellicht wat aan het basis pakket van e-Boekhouden.nl waar u € 7,95 per maand voor betaalt. Wilt u onbeperkt gebruik kunnen maken van e-Boekhouden? Dan betaalt u € 14,50 per maand.

Meer info | Naar website

2. Silvasoft

Met Silvasoft kunt u onbeperkt boekhouden voor slechts € 9,95 per maand. Silvasoft is één van de uitgebreidste pakketten in de lage prijsklasse en geschikt voor Nederland en België. Met functies als scan-en-herken, een bankenkoppeling, automatische verwerking van uw banktransacties, etc. wordt boekhouden een stuk eenvoudiger.

Meer info | Naar website

3. Myfinance

Met Myfinance kunt u voor € 10,00 per maand uw boekhouding bijhouden zonder limieten op het aantal boekingen of transacties. Probeer het 30 dagen gratis uit en test of dit boekhoudprogramma bij u past.

Meer info | Naar website

4. DigiBTW

Met DigiBTW kunt u ook voor slechts € 10,00 per maand ongelimiteerd boekhouden. DigiBTW heeft één missie: iedere zzp’er moet het zelf kunnen doen. Het boekhoudprogramma is dus zeer gebruiksvriendelijk. Uitproberen? Test het 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Meer info | Naar website

5. Rompslomp

Met Rompslomp kunt u ongelimiteerd boekhouden voor € 15,00 per maand. Rompslomp richt zich speciaal op ZZP’ers en richt zich dan ook vooral op het gebruiksgemak van de software.

Meer info | Naar website

6. AFAS

Met AFAS heeft u al uw bedrijfsprocessen in één pakket. Denk aan boekhouden, factureren, projectbeheer, salarisadministratie en meer. Afhankelijk van jouw wensen varieert de prijs.

Meer info | Naar website

7. Gravita

Met Gravita kunt u offline boekhouden, wat betekent dat u Gravita installeert op uw PC en geen internet nodig heeft om te kunnen boekhouden. U betaalt een eenmalig bedrag van slechts € 149,00. Dit is inclusief helpdesk en updates.

Meer info | Naar website

8. Informer

Met Informer kunt u boekhouden voor slechts € 10,00 per maand. Informer heeft veel geautomatiseerd waardoor u helemaal niet veel tijd meer kwijt bent aan boekhouden. Probeer het 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Meer info | Naar website

9. InvoiceHippo

Met InvoiceHippo kun je als ondernemer met weinig boekingen aan de slag voor € 7,50 per maand. Wil je onbeperkt gebruik maken van InvoiceHippo? Dan betaalt u € 25,00 per maand.

Meer info | Naar website

10. Exact

Met Exact, één van de bekendste boekhoudprogramma’s van Nederland, kunt u boekhouden vanaf € 39,00 per maand. Hiervoor krijgt u een basisversie. Wilt u wat geavanceerdere functies zoals scan-en-herken, de bankenkoppeling, etc. dan gaat de prijs een stuk omhoog.

Meer info | Naar website

Er is voor ons duidelijk een groot voordeel met e-Boekhouden ten opzichte van alle andere alternatieven op de markt. Wij hebben uitvoerig onderzoek verricht.

Gerard / Telegraaf
Vergelijk alternatieven

Klanten (4231) beoordelen onze dienstverlening met een 4.5!