Boekhoudprogramma ZZP

Ben je ZZP’er en op zoek naar een boekhoudprogramma? Vind en vergelijk hier de beste boekhoudprogramma’s in 2022 voor ZZP’ers! Gebruik hieronder de keuzehulp om snel het beste boekhoudprogramma te vinden. Of start via onderstaande knop de keuzewijzer indien u nog niet goed weet waar u naar op zoek bent.

Direct vergelijken Vergelijk de beste Boekhoudprogramma ZZP

Keuzehulp

Top 10 aanbieders

9.8/10  (172 reviews)

BOEKHOUDEN & FACTUREREN VOOR ZZP € 9,95 p/m

Uitermate geschikt voor zzp’ers, freelancers en starters. Hoogst gewaardeerde boekhoudpakket op Trustpilot (9,3). Probeer nu gratis uit!

Meer info Naar website


 240 boekingen per jaar

 Onbeperkt factureren
 Belastingdienst erkend

8.1/10 (85 reviews)

EXACT ONLINE VOOR BOEKHOUDEN € 39,00 p/m

No-nonsense boekhouden voor de laagste prijs! Ruim 400.000 ondernemers vertrouwen voor hun cijfers op software van Exact.

Meer info Naar website


 Ongelimiteerd

 Boekhouden en CRM
 1 Bankkoppeling

9.6/10  (85 reviews)

ALL-IN BOEKHOUDEN € 10,95 p/m

Eenvoudig en betaalbaar boekhouden doet u met Silvasoft. De nummer 1 bedrijfssoftware van Nederland en België! Probeer het 30 dagen gratis. Overstappen? Maak gebruik van de gratis overstapservice!

Meer info Naar website


Ongelimiteerd

Eenvoudig in gebruik
Gratis overstapservice

8.9/10  (2 reviews)

EENVOUDIG EN COMPLEET BOEKHOUDEN € 14,50 p/m

Alles in 1 software: boekhouden, factureren, uren- en rittenregistratie. Maak gratis een account aan!

Meer info Naar website


Gratis en vrijblijvend

Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Boekhoudprogramma DigiBTW

9.7/10  (7reviews)

BOEKHOUDEN COMPLEET € 10,00 p/m

DigiBTW heeft één missie: iedere zzp’er moet het zelf kunnen doen. Daarom staat gebruikersgemak voorop.

Meer info Naar website


Ongelimiteerd

Gemaakt voor zzp’ers
Eenvoudig in gebruik

Boekhoudprogramma Rompslomp

8.5/10  (2reviews)

HÉT BOEKHOUDPROGRAMMA VOOR ZZP € 15,00 p/m

Uitermate geschikt voor zzp’ers, freelancers en starters. Hoogst gewaardeerde boekhoudpakket op Trustpilot (9,3). Probeer nu gratis uit!

Meer info Naar website


100% voor ZZP’ers

Super makkelijk
30 dagen gratis

InvoiceHippo boekhoudprogramma

9.6/10  (6 reviews)

ZZP / MKB € 7,50 p/m

Het ideale starterspakket voor de ZZP-er. Maak tot 25 facturen en offertes per maand en beheer tot 100 producten. Inclusief e-mail inbox, btw-overzicht en meer.

Meer info Naar website


Btw-overzicht

25 facturen per maand
25 offertes per maand

Yoursminc boekhoudprogramma

8.6/10  (9reviews)

YOURSMINC SMALL € 9,95 p/m

Met Yoursminc heb je als ondernemer voortdurend inzicht in je administratie, waar je ook bent. Eenvoudig factureren, uitgaven, Btw-aangifte, Projecten, Producten en Budgettering, nu 3 maanden gratis uitproberen.

Meer info Naar website


Eigen factuurlayouts

Invoer Uitgaven
Eenvoudig in gebruik

8.4/10  (14reviews)

BOEKHOUDEN MET DE ERP SOFTWARE Prijs on aanvraag

Doordat zowel de financiële-, project- en salarisadministratie in één softwarepakket wordt vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel. Jouw financiële administratie wordt geautomatiseerd door alle bedrijfsprocessen!

Meer info Naar website


Eén ERP-oplossing

Boekhouden & CRM
Automatische controles

Boekhoudprogramma Informer

4.7/10  (3 reviews)

INFORMERONLINE ZZP BASIS € 10,00 p/m

Zelf boekhouden bereikbaar maken voor zzp- en mkb’ers, daar staat Informer voor. Probeer nu vrijblijvend 30 dagen gratis!

Meer info Naar website


Directe btw-aangifte

Automatisch boeken
Max. 30 banktransacties

9.7/10  (40reviews)

GRAVITA BOEKHOUDEN € 149,00 eenmalig

Een professioneel boekhoudprogramma kopen voor een eenmalig bedrag van € 149,-. Inclusief gratis helpdesk en gratis updates.

Meer info Naar website


Gratis helpdesk

Gratis updates
Eenmalig betalen

ZZP boekhoudprogramma’s vergelijken 

Ben je een ZZP’er en op zoek naar een boekhoudprogramma? De keuze is ontzettend groot, waardoor het lastig is om een geschikt boekhoudprogramma te vinden. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers. Hieronder zie je een overzicht van de beste administratiesoftware voor ZZP’ers.

Hoe vind ik het beste boekhoudprogramma ZZP’ers? 

Op het internet kom je veel verschillende boekhoudprogramma’s tegen. Deze zijn echter niet allemaal geschikt voor ZZP’ers. Als je een freelancer of ZZP’er bent, dan heb je andere wensen dan iemand die eigenaar van een BV is.

Daarom kun je het beste op onze website kijken naar wat de beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers zijn. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de wensen en benodigdheden van ZZP’ers en hebben op basis daarvan een selectie van de beste boekhoudprogramma’s ZZP’er gemaakt.

Hoeveel kost een ZZP boekhoudprogramma? 

De kosten van een boekhoudprogramma zijn natuurlijk niet onbelangrijk. In veel gevallen betaal je maandelijkse kosten voor het gebruik van het online boekhoudprogramma. Hoe hoog deze kosten uitvallen, verschilt per programma.

Soms is een online boekhoudprogramma gratis te gebruiken, alleen kun je dan slechts van beperkte functies gebruik maken. Betaalde boekhoudprogramma’s zijn al vanaf 10 euro per maand te gebruiken. De kosten kunnen soms tot enkele honderden euro’s per maand oplopen.

Is een boekhouder of account noodzakelijk?

Dat ligt aan het soort bedrijf dat je hebt. Wanneer je een Besloten Vennootschap (BV) hebt, ben je verplicht om een accountant te hebben. Een BV is namelijk verplicht om een jaarrekening op te stellen die door een accountant ondertekend dient te worden.

Maar wanneer je een eenmanszaak hebt, freelancer of ZZP’er bent, dan is het niet verplicht om een account of boekhouder in dienst te nemen (of op freelance- of opdrachtbasis in te schakelen).

Wel zien we dat veel freelancers en ZZP’ers naast een boekhoudprogramma ook een boekhouder of account hebben. De boekhouder of accountant zorgt ervoor dat alles op de juiste manier in het boekhoudprogramma wordt verwerkt.

Wanneer je over een goed boekhoudprogramma beschikt, is het ook mogelijk om jouw administratie volledig zelf te doen.

Hoe kun je het beste naar een ander boekhoudprogramma overstappen? 

Het overstappen naar een nieuw boekhoudprogramma kost vaak veel meer tijd dan je lief is. Dit komt doordat boekhoudprogramma’s vaak op allerlei andere manieren werken, waardoor je niet zomaar gegevens kunt overzetten. Dit is voor veel mensen een reden om niet eens te beginnen aan een overstap naar andere software. En dat vinden wij meer dan begrijpelijk. Niemand heeft zin om dagen handmatig gegevens over te zetten.

Sommige software beschikt over functies waarmee men alle gegevens in één keer kan exporteren als bestand. Vervolgens kun je deze bestanden in de nieuwe software uploaden, waarna deze software alle data automatisch op de juiste manier weergeeft.

Lukt dit niet? En lijkt het erop dat je toch alles handmatig moet overzetten? Neem dan voor de zekerheid eerst even contact op met de helpdesk van de boekhoudprogramma’s zodat je zeker weet dat het niet anders kan. Wanneer dat echt het geval is, kun je er ook voor kiezen om iemand anders de gegevens over te laten zetten. Er zijn genoeg freelancers die als administrateur werken en dit soort taken op zich kunnen nemen. Zij weten ook hoe ze het beste met de boekhoudsoftware om kunnen gaan, waardoor de nieuwe gegevens op de juiste manier ingevoerd worden.

Welk ZZP administratie pakket is voor mij geschikt? 

Dat ligt aan de wensen die je hebt. Wat wil jij met het boekhoudprogramma kunnen doen? Ga eens opzoek naar de functies die jij graag wilt hebben. Wij zien dat ZZP’ers het belangrijk vinden dat hun boekhoudprogramma aan de volgend eisen voldoet:

 • Alle klantgegevens moet in het boekhoudprogramma kunnen worden opgenomen, zodat externe software niet nodig is;
 • Men moet templates kunnen aanmaken voor facturen, in de huisstijl van het bedrijf;
 • Alle bedrijfsuitgaven moet men kunnen bijhouden;
 • Men moet inkomende facturen kunnen toevoegen;
 • Er moeten financiële rapporten opgemaakt kunnen worden;
 • De software moet makkelijk gebruikt kunnen worden;
 • De software moet online op de cloud draaien, zodat het niet nodig is om lokaal een programma te installeren;
 • De software moet via een computer, tablet en smartphone bereikbaar zijn;
 • Het moet mogelijk zijn om terugkerende facturen op te stellen;
 • De software moet automatische betalingsherinneringen kunnen sturen naar de klanten van de ZZP’er;
 • Het bedrijf achter de boekhoudprogramma’s moet een goede klantenservice hebben, zodat de ZZP’er hier terecht kan wanneer hij/zij vragen of problemen heeft;
 • Het moet mogelijk zijn om een bankrekening te koppelen aan de boekhoudsoftware.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers? 

Wij hebben onderzoek gedaan naar waar freelancers en ZZP’ers willen wanneer ze een geschikt boekhoudprogramma zoeken. Op basis daarvan hebben wij een mooi overzicht gemaakt van de belangrijkste boekhoudprogramma’s voor ondernemers:

 1. e-Boekhouden.nl
 2. Silvasoft
 3. Myfinance
 4. DigiBTW
 5. Rompslomp
 6. AFAS
 7. Gravita
 8. Informer
 9. InvoiceHippo
 10. Exact

Top 10 met de beste boekhoudprogramma’s

Op basis van reviews van bezoekers op deze website kunnen we de volgende top 10 met beste boekhoudprogramma’s presenteren:

1. e-Boekhouden.nl

Bent u een startende ondernemer? Dan kunt u de eerste 15 maanden gratis boekhouden met e-Boekhouden.nl. Bent u een ZZP’er? Dan heeft u wellicht wat aan het basis pakket van e-Boekhouden.nl waar u € 7,95 per maand voor betaalt. Wilt u onbeperkt gebruik kunnen maken van e-Boekhouden? Dan betaalt u € 14,50 per maand.

Meer info | Naar website

2. Silvasoft

Met Silvasoft kunt u onbeperkt boekhouden voor slechts € 9,95 per maand. Silvasoft is één van de uitgebreidste pakketten in de lage prijsklasse en geschikt voor Nederland en België. Met functies als scan-en-herken, een bankenkoppeling, automatische verwerking van uw banktransacties, etc. wordt boekhouden een stuk eenvoudiger.

Meer info | Naar website

3. Myfinance

Met Myfinance kunt u voor € 10,00 per maand uw boekhouding bijhouden zonder limieten op het aantal boekingen of transacties. Probeer het 30 dagen gratis uit en test of dit boekhoudprogramma bij u past.

Meer info | Naar website

4. DigiBTW

Met DigiBTW kunt u ook voor slechts € 10,00 per maand ongelimiteerd boekhouden. DigiBTW heeft één missie: iedere zzp’er moet het zelf kunnen doen. Het boekhoudprogramma is dus zeer gebruiksvriendelijk. Uitproberen? Test het 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Meer info | Naar website

5. Rompslomp

Met Rompslomp kunt u ongelimiteerd boekhouden voor € 15,00 per maand. Rompslomp richt zich speciaal op ZZP’ers en richt zich dan ook vooral op het gebruiksgemak van de software.

Meer info | Naar website

6. AFAS

Met AFAS heeft u al uw bedrijfsprocessen in één pakket. Denk aan boekhouden, factureren, projectbeheer, salarisadministratie en meer. Afhankelijk van jouw wensen varieert de prijs.

Meer info | Naar website

7. Gravita

Met Gravita kunt u offline boekhouden, wat betekent dat u Gravita installeert op uw PC en geen internet nodig heeft om te kunnen boekhouden. U betaalt een eenmalig bedrag van slechts € 149,00. Dit is inclusief helpdesk en updates.

Meer info | Naar website

8. Informer

Met Informer kunt u boekhouden voor slechts € 10,00 per maand. Informer heeft veel geautomatiseerd waardoor u helemaal niet veel tijd meer kwijt bent aan boekhouden. Probeer het 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Meer info | Naar website

9. InvoiceHippo

Met InvoiceHippo kun je als ondernemer met weinig boekingen aan de slag voor € 7,50 per maand. Wil je onbeperkt gebruik maken van InvoiceHippo? Dan betaalt u € 25,00 per maand.

Meer info | Naar website

10. Exact

Met Exact, één van de bekendste boekhoudprogramma’s van Nederland, kunt u boekhouden vanaf € 39,00 per maand. Hiervoor krijgt u een basisversie. Wilt u wat geavanceerdere functies zoals scan-en-herken, de bankenkoppeling, etc. dan gaat de prijs een stuk omhoog.

Meer info | Naar website

Er is voor ons duidelijk een groot voordeel met e-Boekhouden ten opzichte van alle andere alternatieven op de markt. Wij hebben uitvoerig onderzoek verricht.

Gerard / Telegraaf
Vergelijk alternatieven

Klanten (4231) beoordelen onze dienstverlening met een 4.5!